Enemy Within

Black peaks
Grissenwald, Etelka Herzen

Durak
Ni lyckades besegra vargryttarna och invånarna på bondgården var mycket tacksamma. Ni sov tungt till morgonen då ni fortsatte mot Black peaks.

Nästan framme vid gruvan stötte ni på en skadad dvärg vid namn Durak. Ni lyckades rädda honom undan en säker död och han berättade att gruvan var full med goblins. Han följde med er för att få hämnd mot de vidriga grönskinnen. Väl framme vid gruvan och det närbelägna tornet/huset verkade det till en början väldigt tomt. Men ni stötte på en goblin-vakt som sov på sin post.
Gutbag small
Ni träffade sedan halvlängdskvinnan Dumpling Hayfoot som berättade att Etelka hade lämnat Black peaks för ca 1 vecka sedan för att åka uppför “Norn’s river to get som bare pills”. Hon blev kvar och hade sedan dess tvingats laga mat åt goblinerna. Hon var tacksam över att ha blivit räddad och väntade med Durak vid tornets entre, när ni andra utforskade tornet.

Ni gick igenom en mängd rum med förstörd inredning och stötte till sist ihop med goblinerna. Efter en våldsam strid mot en wannabe-schaman och hans anhang så stod ni som segrare och Ruk hittade en dvärgsköld som schamanen hade använt. Vid ytterligare genomsökning av tornet hittade ni ett låst skrivbord där det låg ett brev. Där fanns även en scroll med en okänd besvärjelse.

View
Mot Grissenwald
Kemperbad, Grissenwald

Efter att Luigi blivit omhändertagen kom värdshusvärden fram till er och gav er ett diskret tips om att det nog var bra om ni lämnade staden inom kort, eftersom estaliern tydligen var en prominent person i Kemperbads undre värld. Alythol stannade kvar på värdshuset och jobbade med att få upp skrinet medans Rok och Konstantin begav sig till Max Schnippendorf för att försöka få reda på var tjänaren Hans kunde befinna sig.

På vägen till Herr Dr Schnippendorf blev Rok bestulen på halva sin reskassa och lyckades inte fånga förövaren. Ni kom fram till doktorn och blev efter ett tag invisade till honom. Ni lyckades till slut övertyga honom om att det var viktigt att ni fick prata med Hans och fick veta att han befann sig på sin kusins gård utanför staden Grissenwald, några dagar söderut längs floden.

Alythol lyckades få upp skrinet som visade sig vara fyllt med ädelstenar av olika storlekar till ett okänt värde. Alythol lämnade sedan värdshuset och begav sig ner mot flodbåten. På vägen dit upptäckte han att han var förföljd. I en elegant manöver lyckades han skaka av sig förföljarna och gömma sig. I sitt gömställe hörde han att de två skurkarna var Purple Hand-kultister och att de bestämt sig för att återvända till värdshuset för att vänta på er. Istället skickade han en springpojke som meddelade Rok och Konstantin att de skulle till båten.

Väl på båten allihop lämnade ni Kemperbad och för söderut. På vägen till Grissenwald plockade ni upp en fripassagerare vid namn Eva??, en ungmö på flykt undan sin tråkiga hemstad och tyranniske borgmästarfar. Trots genomsökning av River Wardens lyckades ni gömma undan kvinnan som på något sätt fick er att lova att ta med henne till Nuln. Ni pratade även med River Wardens om vampyren på floden, och blev hänvisade till att prata med en Kapten XX i Kemperbad för informationsutbyte och möjlig support.

Ni kom fram till Grissenwald där ni förutom att hitta Hans även skulle kolla upp en viss Etelka Herzen som skickat ett brev med en demonisk ritual till Magister Teugen i Bögenhafen. På ett värdshus i Grissenwald fick ni veta var Hans kusin bodde, att gårdarna utanför staden hade utsatts för hemska plundringsattacker och att Lady Herzen bodde i en villa strax utanför en nedlagd gruva söder om Grissenwald. Folket i Grissenwald beskyllde dvärgarna i Khaz Slumbol (en fattig dvärgby precis utanför stadsmuren) för plundringarna. Alythol blev förolämpad och nästan attackerad av två fulla dvärgar i värdshuset, men Rok lyckades avstyra situationen.

Ni begav er sedan genast mot gården där Hans skulle finnas. Väl där fick ni prata med tjänaren som var en aning överspänd och fortfarande rädd, men ändå tillräckligt klar i huvudet för att avslöja namnet på adelsfamiljens båt, “Maria Borgner”. Ni fick mat och husrum på gården men väcktes abrupt mitt i natten av att gården var under attack från Goblin wolfriders.

View
Signaltornets hemligheter och ankomsten till Kemperbad
Kemperbad, Morr, Signaltornet

Ni sökte igenom de fyra rummen i Signaltornets källare. I skrivarrummet fanns ett låst skrivbord (innehållande en Sliten anteckningsbok), en kista (som innehöll Karta med Morrsliebs bana), en tom griffeltavla och Necromancers staff stående i ett hörn. På väggen satt ett antal porträtt föreställande vad som såg ut som Imperie-adelsmän, alla med höga pannor, skarpa drag och svarta, buskiga ögonbryn. Konstantin drog sig till minnes att den typen av anletsdrag är vanliga i mittersta delen av Reikland, längs med floden Reik. Dessutom var han säker på att en adelsfamilj med detta utseende inte fanns i Altdorf.

I nästa rum fanns ett bilbliotek, fullt med böcker om allt från semipornografiskt snusk till utläggningar om Imperiets ekonomiska poltik i relation till Bretonia. Efter mycket letande och efter att en bokhylla vält över Ruk visade det sig att det fanns en magisk scroll (Gift of Life) i en av snuskböckerna han hade plockat åt sig. Nästa rum var ett alkemiskt laboratorie med en massa utrustning och en Tome of Necromancy liggande på en läspulpet. Källarens mittenrum innehåll en vägg som gick att skjuta runt, innanför fann ni ett ganska litet cirkulärt rum med en sexspetsig kopparstjärna inlagd i golvet. I vart och ett av hörnsektionerna fanns ett litet sexkantigt hål där stålnycklarna ni hittat på de fem zombierna passade. Tyvärr kunde ni inte hitta den sjätte och fick lämna källaren utan att ha kommit vidare.

Ni gick upp och pratade med förmannen Aynjulls om händelserna. Han var mycket tacksam för hjälpen och gav er betalningen. Därefter sov ni på båten och begav er nästa dag söderut på floden, mot staden Kemperbad. Under färden studerade Constantin Tome of Necromancy och kom fram till att med lite mer studier så skulle en Wizard kunna bli Necromancer genom att använda sig av formlerna i boken. Dessutom framgick det att skapandet av en odöd krävde att man använde en bit Warpstone. Alythol läste i antecknigsboken och jämförde med kartan, och lyckades lista ut vilket år Morrslieb hade passerat den inringade regionen (2301-2302) – ca 200 år tidigare – strax efter det stora Kaoskriget. Ruk styrde under tiden båten så gott han kunde. Tyvärr missade han att upptäcka ett rev i folden i tid för att styra undan säkert. Han lyckades styra undan i sista sekunden, men ramlade tyvärr i vattnet själv (i sin ringbrynja). När Ruk började sjunka ner mot flodens botten ryckte Alythol ut, han hoppade i vattnet med ett rep och fick upp Ruk på båten igen. Ruk hade blivit rejält nerkyld och blev sjuk på kuppen (The Grim Ague).

Kemperbad1
Några dagar senare anlände ni i Kemperbad och tog hissen uppför den 200 meter höga klippan som staden låg på. När ni kom upp blev ni vittne till ett rejält tumult. En mycket välklädd och väldimensionerad Imperietjänsteman anlände nästan samtidigt som er. Hans välbeväpnade livvakter banade våldsamt en väg genom folkmängden vid hissarna. En av livvakterna knuffade till en ung kvinna med skölden så hon for flera meter och landade i en hög på marken bara någon meter från er. Ruk böjde sig ner och kollade hur det var med henne, men innan han hunnit göra så mycket kom en annan man fram till er och sa att han var läkare och började sedan – ytterst kompetent – att undersöka kvinnan. Han presenterade sig sedan som Max Schnippendorf och berättade att han använde sina läkekonster i de fattigas tjänst i Kemperbad. Ruk gav honom lite pengar och när han såg även att Ruk var sjuk erbjöd han honom behandling. Ruk tackade ja och de bestämde att Ruk skulle besöka honom under morgonen därpå. Ni fick även rådet att ta in på värdshuset Korpvingen.

Trots tiden (sen eftermiddag) så bestämde ni er för att besöka Morr’s garden strax utanför Kemperbad. På begravningsplatsen fanns ett Morrtempel där ni blev insläppta efter att ha förklarat ert ärende för Stein, en Blackguard of Morr. Ni pratade sedan med Morrprästen Nave. Han var något misstänksam, särskilt mot Constantin som han tyckte luktade illa, antagligen en stank av korruption eller nekromanti. Men han lät Constantin komma undan med en varning. Därefter berättade han om den misstänkta vampyren på floden Reik. Bland annat fick ni veta att en tjänare vid namn Hans Schwartz kanske visste mer om vampyren. Nave visste inte var Hans fanns, men var säker på att läkaren Max Schnippendorf visste det. Ni lyckades också övertala Stein att lova sin hjälp med att bekämpa vampyren när ni väl hittat monstret.

Ni tog er sedan till värdshuset Korpvingen och fick en god natts sömn (under vilken Ruk frisknade till). På morgonen gick ni ner till värdshusets huvudrum och fick i er lite frukostgröt. Under frukosten så såg ni en man vid ett bord lite längre bort som tittade på er. Efter ni ätit färdigt viftade han till er och när ni kom fram presenterade han sig som Luigi Belladonna, en estalisk adelsman i exil. Han visste på något sätt om att er båt hade levererat lurat på marskalken i Castle Reikguard en låda uselt vin och undrade om ni var sugna på att göra fler liknade affärer. Men först ville han ha hjälp med att leverera ett skrin till en adress i Kemperbad (för att testa er pålitlighet). När ni visade er vara ointresserade av detta upplägg blev han besviken och försökte övertala er. Constantin försökte avgöra om Luigi var oärlig (nej, men det handlade om olagliga grejer) när en patrull om fyra stadsvakter kom in. Luigi sköt snabbt skrinet i knät på Alythol, och när stadsvakten kom fram till honom spelade han ovetande om skrinet. Alythol ställde upp skrinet på bordet och påpekade att det var Luigis. Efter en kort diskussion tog stadsvakterna med sig en protesterade (“Jak vet iinget”) Luigi och skrinet blev kvarlämnat på bordet. Constantin vände sig om och frågade “Vad ska vi göra med…”, men skrinet var redan borta och Alythol visslade oskyldigt.

View
The story so far

Ni lämnade Bögenhafen i Josef Quartijns båt och stötte efter några dagar på en övergiven båt som blivit attackerat av mutanter. Ni gjorde processen kort med dessa och befriade även en kvinna (Renate Hausier) som lyckats gömma sig från monstren.

Enligt flodens seder och bruk så fick ni ta över flodbåten (Esmeralda Kunth tills dess ägarens familj kunde hittas. Med den nya båten så begav ni er mot Delberz för att samråda med Konstantins mentor, Hieronomys Blitzen.

Ni sålde av båtens last av bomull i Weissbruck där ni även räddade lyckades rädda en kidnappad kvinna vid namn Elvyra Kleinestum, som visade sig vara halvalv och systerdotter till Alythol. Hon gav Alythol en svärdsknapp i form av en udda ädelsten i ett blått nästan självlysande material (Ancient pommel stone), och berättade att Alythols syster varit försvunnen i nära 30 år.

Ni passerade även Altdorf där Ruk fick höra från sin klan att de var i trubbel. Ruk lovade hjälpa till av bästa förmåga. Även Alythol gjorde ett besök hos sina fränder vid High elf embassy och pratade med sin arrogante bror Alothyl om deras syster. Alothyl var inte ett dugg intresserad av att hjälpa till och menade att Alothyl skämde ut både sig, sin släkt och sin ras genom att jönsa omkring med en massa patrask.

Därefter lämnade ni Altdorf och begav er till Delberz. Där träffade ni Hierenomys Blitzen och berättade för honom om händelserna i Bögenhafen samt om brevet ni hittat. Han rekommenderade er att söka upp brevets avsändare (en Etelka Herzen) som tydligen är en ökänd svartkonstnär. Han gav även Konstantin en del utrustning ([bland annat Leather bound journal som passade för en Acolyte. Blitzen hade även ett annat problem som han bad Konstantin titta på. Det gick tydligen rykten om att en vampyr härjade i Reikland, i anslutning till floden.

Sen bar det av söderut igen och ni återvände till Altdorf. Där lyckades Alythol få tag på den sista personen vid alvambassaden som sett hans syster Einrinn, Loremaster Varilion. Han berättade att Einrinn under sin sista tid blivit allt mer intresserad av en gammal artefakt, Skuggsvärdet, som tillhört en alv av ätten Aenarion. Skuggsvärdet försvann för mycket länge sedan när alven gick i exil och begav sig från Ulthuan till Old World i jakt på demoner. Einrinn lämnade Altdorf för att söka vidare i universitetet i Nuln.

Ruk och ni andra lyckades sedan vinna i tribunalen som kallats mot ätten Bartok. Ätten Graystone representerades av Rurik Graystone som försökte pressa Ruks fränder på pengar för att betala sina spelskulder. Det hela ägde rum i dvärgkvarteren i Altdorf (Dwarf quarters). Thane Rognar blev övertygad om Bartoks oskuld av De unga dårarnas slagkraftiga argument. Rurik blev rosenrasande och försökte attackera Rukk, detta slutade med en krossad hand och att han fick svära Trollslayer-eden framför Thane Rognar.

När ni så lämnade Altdorf på er båt såg ni ett bekant ansikte skymta förbi i fönstrena på en diligens på väg söderut, den unge läkarstudenten Ernst Heidelmann.

Efter ett par dagar på floden kom ni fram till Castle Reikguard, där ni lyckades lura på slottets marskalk en låda billigt vin till ett ordentligt överpris. Ni fick även höra lokala rykten. Någon dags färd senare kom ni till ett signaltorn under konstruktion. Ni stannade till och blev anlitade av förmannen Aynjulls för att undersöka varför arbetare hade försvunnit och blivit dödade. Under natten visade det sig att det var en Ghoul och ett gäng zombies som bodde tornets hemliga källarvåning. Ni lyckades ta kål på de odöda efter en brutal strid och började undersöka de gamla källarvalven.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.