Enemy Within

Signaltornets hemligheter och ankomsten till Kemperbad

Kemperbad, Morr, Signaltornet

Ni sökte igenom de fyra rummen i Signaltornets källare. I skrivarrummet fanns ett låst skrivbord (innehållande en Sliten anteckningsbok), en kista (som innehöll Karta med Morrsliebs bana), en tom griffeltavla och Necromancers staff stående i ett hörn. På väggen satt ett antal porträtt föreställande vad som såg ut som Imperie-adelsmän, alla med höga pannor, skarpa drag och svarta, buskiga ögonbryn. Konstantin drog sig till minnes att den typen av anletsdrag är vanliga i mittersta delen av Reikland, längs med floden Reik. Dessutom var han säker på att en adelsfamilj med detta utseende inte fanns i Altdorf.

I nästa rum fanns ett bilbliotek, fullt med böcker om allt från semipornografiskt snusk till utläggningar om Imperiets ekonomiska poltik i relation till Bretonia. Efter mycket letande och efter att en bokhylla vält över Ruk visade det sig att det fanns en magisk scroll (Gift of Life) i en av snuskböckerna han hade plockat åt sig. Nästa rum var ett alkemiskt laboratorie med en massa utrustning och en Tome of Necromancy liggande på en läspulpet. Källarens mittenrum innehåll en vägg som gick att skjuta runt, innanför fann ni ett ganska litet cirkulärt rum med en sexspetsig kopparstjärna inlagd i golvet. I vart och ett av hörnsektionerna fanns ett litet sexkantigt hål där stålnycklarna ni hittat på de fem zombierna passade. Tyvärr kunde ni inte hitta den sjätte och fick lämna källaren utan att ha kommit vidare.

Ni gick upp och pratade med förmannen Aynjulls om händelserna. Han var mycket tacksam för hjälpen och gav er betalningen. Därefter sov ni på båten och begav er nästa dag söderut på floden, mot staden Kemperbad. Under färden studerade Constantin Tome of Necromancy och kom fram till att med lite mer studier så skulle en Wizard kunna bli Necromancer genom att använda sig av formlerna i boken. Dessutom framgick det att skapandet av en odöd krävde att man använde en bit Warpstone. Alythol läste i antecknigsboken och jämförde med kartan, och lyckades lista ut vilket år Morrslieb hade passerat den inringade regionen (2301-2302) – ca 200 år tidigare – strax efter det stora Kaoskriget. Ruk styrde under tiden båten så gott han kunde. Tyvärr missade han att upptäcka ett rev i folden i tid för att styra undan säkert. Han lyckades styra undan i sista sekunden, men ramlade tyvärr i vattnet själv (i sin ringbrynja). När Ruk började sjunka ner mot flodens botten ryckte Alythol ut, han hoppade i vattnet med ett rep och fick upp Ruk på båten igen. Ruk hade blivit rejält nerkyld och blev sjuk på kuppen (The Grim Ague).

Kemperbad1
Några dagar senare anlände ni i Kemperbad och tog hissen uppför den 200 meter höga klippan som staden låg på. När ni kom upp blev ni vittne till ett rejält tumult. En mycket välklädd och väldimensionerad Imperietjänsteman anlände nästan samtidigt som er. Hans välbeväpnade livvakter banade våldsamt en väg genom folkmängden vid hissarna. En av livvakterna knuffade till en ung kvinna med skölden så hon for flera meter och landade i en hög på marken bara någon meter från er. Ruk böjde sig ner och kollade hur det var med henne, men innan han hunnit göra så mycket kom en annan man fram till er och sa att han var läkare och började sedan – ytterst kompetent – att undersöka kvinnan. Han presenterade sig sedan som Max Schnippendorf och berättade att han använde sina läkekonster i de fattigas tjänst i Kemperbad. Ruk gav honom lite pengar och när han såg även att Ruk var sjuk erbjöd han honom behandling. Ruk tackade ja och de bestämde att Ruk skulle besöka honom under morgonen därpå. Ni fick även rådet att ta in på värdshuset Korpvingen.

Trots tiden (sen eftermiddag) så bestämde ni er för att besöka Morr’s garden strax utanför Kemperbad. På begravningsplatsen fanns ett Morrtempel där ni blev insläppta efter att ha förklarat ert ärende för Stein, en Blackguard of Morr. Ni pratade sedan med Morrprästen Nave. Han var något misstänksam, särskilt mot Constantin som han tyckte luktade illa, antagligen en stank av korruption eller nekromanti. Men han lät Constantin komma undan med en varning. Därefter berättade han om den misstänkta vampyren på floden Reik. Bland annat fick ni veta att en tjänare vid namn Hans Schwartz kanske visste mer om vampyren. Nave visste inte var Hans fanns, men var säker på att läkaren Max Schnippendorf visste det. Ni lyckades också övertala Stein att lova sin hjälp med att bekämpa vampyren när ni väl hittat monstret.

Ni tog er sedan till värdshuset Korpvingen och fick en god natts sömn (under vilken Ruk frisknade till). På morgonen gick ni ner till värdshusets huvudrum och fick i er lite frukostgröt. Under frukosten så såg ni en man vid ett bord lite längre bort som tittade på er. Efter ni ätit färdigt viftade han till er och när ni kom fram presenterade han sig som Luigi Belladonna, en estalisk adelsman i exil. Han visste på något sätt om att er båt hade levererat lurat på marskalken i Castle Reikguard en låda uselt vin och undrade om ni var sugna på att göra fler liknade affärer. Men först ville han ha hjälp med att leverera ett skrin till en adress i Kemperbad (för att testa er pålitlighet). När ni visade er vara ointresserade av detta upplägg blev han besviken och försökte övertala er. Constantin försökte avgöra om Luigi var oärlig (nej, men det handlade om olagliga grejer) när en patrull om fyra stadsvakter kom in. Luigi sköt snabbt skrinet i knät på Alythol, och när stadsvakten kom fram till honom spelade han ovetande om skrinet. Alythol ställde upp skrinet på bordet och påpekade att det var Luigis. Efter en kort diskussion tog stadsvakterna med sig en protesterade (“Jak vet iinget”) Luigi och skrinet blev kvarlämnat på bordet. Constantin vände sig om och frågade “Vad ska vi göra med…”, men skrinet var redan borta och Alythol visslade oskyldigt.

Comments

jensm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.